Loading…
SKUP 2022 has ended
Program for SKUP-konferansen i Tønsberg 1. - 3. april 2022
Back To Schedule
Friday, April 1 • 17:45 - 18:45
Unngå å bli lurt av meningsmålinger

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Det er fort gjort å gå seg vill når man skal lage eller forstå tall, grafer og statistikk.
Hver dag har norske medier artikler basert på meningsmålinger som er utarbeidet på oppdrag fra ulike interessegrupper. Når slike målinger brukes ukritisk, blir de et effektivt virkemiddel for å påvirke opinionen. Meningsmålinger kan brukes, men de kan også misbrukes til å måle meninger som ikke finnes, eller som fremstiller folkeviljen annerledes enn den egentlig er.
I denne seksjonen vil vi presentere 10 gode råd for journalister som rapportere fra slike målinger, slik at man blir i bedre stand til å avsløre triksene i bransjen.
Du får også se noen eksempler på uheldig, villedende og feilaktig bruk av meningsmålinger, grafer og tall.Speakers
avatar for Morten L. Dahlback

Morten L. Dahlback

Avdelingsleder, Faktisk
Morten L. Dahlback er avdelingsleder i Faktisk Innsikt, teknologi- og innovasjonssatsingen til Faktisk.no. Han har en doktorgrad i filosofi fra NTNU, og har tidligere jobbet som kommentator i Adresseavisen og for The Economist Intelligence Unit.
avatar for Gunnar Stavrum

Gunnar Stavrum

Sjefredaktør, Nettavisen
Gunnar Stavrum er sjefredaktør i Nettavisen, og har hatt ledende redaksjonelle stillinger i Kapital, TV 2 og Dagens Næringsliv - i tillegg til å ha skrevet en rekke bøker innenfor næringslivsjournalistikk - blant annet de uautoriserte biografiene om John Fredriksen, Kjell Inge... Read More →


Friday April 1, 2022 17:45 - 18:45 CEST
Ildverket